Projects
People
Contact
Search
NAC Architecture Addition, Spokane, Washington
 
Previous  /  Next
>
NAC Architecture Addition
Spokane, Washington
This 10,000-square-foot addition to NAC Architecture's Spokane office expands studio, administrative and support space to accommodate the firm's ongoing growth. The addition houses 35 work stations as well as a large multi-use room for office and other professional functions. It also allowed the firm's electrical and communications engineering division - NAC Engineering, which had been temporarily located in nearby leased space as a result of the firm's growth - to be housed in the same building as NAC Architecture again. Designed as a modern urban-infill structure, the addition plays a significant role in the continuing revitalization of downtown Spokane. While the design of the addition is a vivid departure from that of the existing building, subtle elements were employed to unite the two structures: horizontal lines, a similar pallet of colors, and complementary building materials. The colors of the addition's copper wall panels and sandstone were chosen for their similarity to the colors of the existing building's brick and cast stone. LEED Silver certified, the addition incorporates a number of sustainable design features, including daylight harvesting, solar-controlled blind systems, and a high-efficiency displacement ventilation HVAC system.