Projects
People
Contact
Search
University Recreation Center, Whitworth University, Spokane, Washington
 
Previous  /  Next
>
University Recreation Center
Whitworth University
Spokane, Washington
A new 32,000-square-foot facility, Whitworth’s Recreation Center is designed to accommodate a wide array of activities for students and faculty. The gymnasium accommodates three basketball courts, four volleyball courts and up to nine badminton courts. The fitness area adjacent to the gym is filled with a variety of exercise equipment and free-weights for both cardio workouts and strength training. An elevated running track wraps the perimeter of the gym and fitness area with views to the activities below and to the tree tops of the Whitworth campus. A thirty foot high climbing wall is a focal element of the rec center with both top-roping and bouldering, including a bouldering cave. Reception, staff and office space, changing rooms and a new home for Whitworth’s Outdoor Recreation Program are also included. The overall plan is a composition of dynamic, interrelated spaces where virtually all activities in the center are visible upon entering. Those using the recreation center are able to see the activities in other areas, creating a very active, stimulating environment that encourages recreation, fitness and social interaction.
Awards
2016 Citation Award, AIA Spokane