Songdu Kindergarten Renovation, Hangzhou, China
 
Home  /  Projects  /  On the Boards
Previous  /  Next
>
Songdu International Kindergarten

宋都国际幼儿园


Hangzhou, China

中国杭州
 
Learning Through Play
从游戏中学习
The Songdu Kindergarten is a remodel of a three-story building aimed at creating a vibrant, stimulating interior focused on development of the whole child. The design provides many opportunities for students to learn in both formal and informal ways. The entry level is designed to welcome students and parents and immediately encourage exploration and imagination. The thick, curving walls that define the classrooms and support areas provide benches, organically-shaped window openings, and vibrant colors that inspire curiosity and wonder about what’s waiting around the corner or what interesting activity is happening there. The upper floor contains additional classrooms and sleeping areas. The lower level consists of activity rooms, a music hall, and play areas. The activity rooms are specifically designed with core early learning principles in mind, supporting math, construction, science, music, and literacy curricula.
宋都幼儿园是一座三层建筑的改造,旨在创造一个充满活力和激发学习的室内空间,并专注于儿童的全才教育发展。该设计为学生提供了许多正式和非正式的学习机会。入门一楼层的设计主要是为了欢迎学生和家长,与立即鼓励探索和想象的室内氛围。教学用房和辅助区域的后壁弯曲的墙壁提供了长椅、有机形状的窗户和充满活力的颜色的设计。这些颜色不但激发了孩童的好奇心,并使他们联想在拐角的另一处还有什么有趣的活动。二楼层有额外的教室和午睡区。地下一层楼包括了活动区、音乐厅和游戏区。活动间是专门针对核心早期学习原则而设计,同时支持数学、建设、科学、音乐和识字课程。
The circulation throughout the building is unique. With slides and sloped climbing walls next to stairways, moving between floors becomes playful. Columns become “treehouses” or “spinning seats,” stair landings double as supports for swings, and the rooms flow from one to another as the entire building becomes a canvas for learning through play.
整个建筑物的流通设计是独一无二的。楼梯旁有滑梯和倾斜的攀岩墙,让孩童在楼层间穿梭增加更多的乐趣。柱子转变成“树屋”或“旋转座椅“,楼梯平台成了支撑秋千的设计,整个建筑物变成通过游玩而学习的画布。
Rendering, children playing with equipment in play area, link to larger image
Rendering, entry lobby, children and adults, link to larger image
Rendering, stair and play area, link to larger image
Rendering, parents' room, link to larger image
Rendering, toy construction area, link to larger image
Rendering, media perception area, link to larger image
Rendering, science area, link to larger image
floor plan, link to larger image
floor plan, link to larger image